opinie Czerwony Wieprz
Szef kuchni
poleca

Lemoniada truskawkowa – bomba witaminowa!
truskawki / sok z cytryny / świeża mięta / syrop trzcinowy / limonka
15,-
Filograno Primitivo di Manduria | Varvaglione | Italy |
Primitivo di Manduria | D.O.P.

Wino rekomendowane do steków wołowych!
 29,- / 149,-
Wiosenna sałata ze szparagami i truskawkami
podawana z grzankami z serem korocińskim i winegretem truskawkowym
36,-
Chłodnik litewski z pieczonym schabem
na botwinie z jajkiem i młodym szczawiem
21,-
Grillowane szparagi na klarowanym maśle
z dodatkiem płatków parmezanu
24,-
Grillowany ekologiczny łosoś ze szparagami na sosie koperkowym
serwowany z soczewicą Beluga i ziołami
63,-
Festiwal grillowanych steków!
Serwowane na desce. Stek Limousine z polędwicy wołowej,
stek wołowy ze szkockiego rostbefu oraz stek wołowy ze szkockiego antrykotu
z wyborem sosów: koniakowo – pieprzowym, truflowo – oliwkowym i pikantnym
ze świeżych pomidorów podawane w asyście grillowanych szparagów
oraz młodych ziemniaków (800 gr wykwintnej wołowiny!)
 
186,-
Trio autorskich sorbetów - szef cukierni Czerwonego Wieprza poleca!
Sorbet truskawkowy, rabarbarowy i limonkowy podawane z soczystymi owocami
21,-



Wykaz alergenów dostępny u obsługi.