opinie Czerwony Wieprz
Szef kuchni
poleca

Rozgrzewająca herbata jesienna
wzbogacona owocem pomarańczy i świeżych malin, z dodatkiem miodu, cynamonu, imbiru, goździków oraz rozmarynu
17,-
Figi i borowiki zapiekane z serem gorgonzola na żytnim podpłomyku
podane z rukolą i buraczkowym pesto
36,-
Krem dyniowy z soczewicą bieługa i borowikami 21,-
Patelnia borowików i boczniaków z szalotkami w śmietanowym sosie
podane z grzanką z serem korycińskim
34,-
Grillowany sandacz w sosie rozmarynowym
podawany z tartaletką szpinakowo-borowikową
55,-
Grillowany antrykot z angusa podany z grzankami ze szpinakiem i borowikami
oraz sosem pieprzowym i opiekanymi ziemniakami z boczniakami
77,-
Pół kurczaka zagrodowego z pieca z chrupiącymi frytkami, surówką z białej kapusty
oraz z domowymi sosami: musztardowym i śliwkowym BBQ
46,-
Długo gotowane gruszki w syropie z czerwonego wina
podane na czekoladowym podpłomyku z bezą włoską i sorbetem jarzębinowym
21,-
Desery rekomendujemy z kieliszkiem 2cl SASKA – WIŚNIA NA RUMIE
5,-



Wykaz alergenów dostępny u obsługi.