opinie Czerwony Wieprz
Desery
Dla Dygnitarzy i Burżujów

Creme Brulée
przyrządzany przez naszego Cukiernika wg oryginalnej francuskiej
receptury, podawany w towarzystwie sezonowych owoców
19,-
Torcik „Black&White”
duet musów z białej i ciemnej belgijskiej czekolady, podawany z gałką lodów waniliowych i konfiturą z leśnych jagód
19,-
Bombonierka
Czekoladowa bombka wypełniona aksamitnym kremem pigwowo - waniliowym i domowym sorbetem z leśnych jagód
24,-
Gwiazda Fidela - specjalność naszej cukierni
ulubiony deser Fidela Castro - pieczona w ceramicznym piecu beza migdałowa, wypełniona aksamitnym kremem waniliowym, aromatyzowanym nutą kubańskiego rumu Havana Club, wyrabiana na bazie syropu trzcinowego i prażonych migdałów, podawana na czerwonej, truskawkowej gwieździe
26,-
Tort bezowy "Gwiazda Fidela" - w całości
w całości, wersja "na wynos" (8 porcji) - oferta specjalna!
149,-

Dla Proletariatu

Sernik Tradycyjny
pieczony w ceramicznym piecu, wyrabiany przez naszego Cukiernika,
z białego wiejskiego sera i śmietany, z dodatkiem rodzynek
i suszonej  skórki pomarańczy
16,-
Szarlotka „Złota polska jesień”  
wypiekana z jesiennych jabłek Antonówka i Szara Reneta,
podawana z lodami waniliowymi
19,-
Gorące śliwki „badylarza” z lodami waniliowymi
PRL-owski przysmak wymyślony przez grójeckich plantatorów śliwek.
Swą niewysublimowaną prostotą zaskakuje do dziś
21,-