opinie Czerwony Wieprz
Szef kuchni
poleca

Ginger Ale Koktajl
Saska czysta / Saska wiśnia / sok z cytryny / Angostura
21,-
Rozgrzewająca herbata zimowa
wzbogacona owocem pomarańczy i świeżych malin, z dodatkiem cynamonu i rozmarynu.
15,-
Winny grzaniec z miodem, wanilią i cynamonem. 22,-
Indyk w maladze z bukietem sałat
i winegretem jeżynowym aromatyzowanym „Saską” z czarnego bzu.
35,-
Tatar z łososia marynowanego w soku
z cytryny ze świeżymi ogórkami i winegretem miodowo-musztardowym.
36,-
Krem borowikowy z jagodami i groszkiem ptysiowym. 19,-
Grillowany stek z łososia z kruszonką ziołowo-musztardową,
sosem szampańskim, soczewicą bieluga i chipsami warzywnymi 
63,-
Długo pieczone gęsie udko z kremowym pasztetem z wątróbek drobiowych,
karmelizowanymi jabłkami i sosem koniakowo-pieprzowym 
63,-
Krem sułtański z bakaliami i rodzynkami z “Saską” pomarańczową z nutą burbona 19,-



Wykaz alergenów dostępny u obsługi.