opinie Czerwony Wieprz
Szef kuchni
poleca

Winny grzaniec z miodem, wanilią i cynamonem 22,-
Rozgrzewająca herbata zimowa
wzbogacona owocem pomarańczy i świeżych malin, z dodatkiem miodu, cynamonu, imbiru, goździków oraz  rozmarynu
17,-
Wędzony sum zapiekany z serem korycińskim i kremem bakłażanowym w żytnim podpłomyku
podany z bukietem sałat i winegretem cytrynowym
36,-
Krem z pieczonej papryki i pomidorów
podany z grzanką z kozim twarożkiem i tymiankiem
19,-
Pieczony stek łososia z kruszonką musztardowo-orzechową podany z sosem żubrówkowym
oraz pieczonym w ogniu słodkim ziemniakiem i kwaśną śmietaną
59,-
Konfitowane gęsie udko podane z sosem lawendowym, smażonymi kopytkami
oraz z surówką z czerwonej kapusty z octem różanym i zielonymi jabłkami
65,-
Pół kurczaka zagrodowego z pieca z chrupiącymi frytkami, surówką z białej kapusty
oraz z domowymi sosami: musztardowym i śliwkowym BBQ
46,-
Torcik kajmakowo-jogurtowy z lodami orzechowymi i sosem pigwowym 22,-



Wykaz alergenów dostępny u obsługi.