opinie Czerwony Wieprz
Menu
Sylwestrowe

Menu I
Raki z borowikami
sos śmietanowy z białym winem / pomidory czereśniowe / pietruszka
 
Polędwiczki wieprzowe
grillowane na ruszcie / zapiekane w piecu z dynią / ser koryciński
prażone pestki dyni / sos bazyliowy / ziemniaki zapiekane w bulionie z rozmarynem 
 
Bombonierka Czekoladowa 
wypełniona aksamitnym kremem pigwowo – waniliowym
i domowym sorbetem z leśnych jagód 
 
Koszt menu - 139,00 zł brutto / osoba  
Menu II
 Wyborny pasztet z dziczyzny 
pieczony w otoczce z wędzonego boczku
jałowiec / rozmaryn / marynowane grzyby / leśna żurawina z chrzanem 

lub 

Zapiekany ser kozi 
kremowy ser / faworek / suszone pomidory / dressing / piri – piri / kruche liście sałaty  
 
Żur 
na prawdziwkach i wędzonce
jajko / biała kiełbasa / chrzan / majeranek  
 
lub 
 
Krem borowikowy
z aromatem jeżynowym i grzankami z serem korycińskim 
 
Sorbet cytrynowy z miętą  
Kaczka Berberyjska
pół kaczki / pieczone jabłko / buraczki / domowe kopytka
sos z polskich wiśni / majeranek / czosnek 
 
lub 
 
Zrazy z dzika a’la Tito
nadziewana leśnymi grzybami boczkiem i gorczycą
jałowiec / trawa żubrowa / domowe kopytka / sos grzybowy 
 
Crème Brulée
z pomarańczami w likierze Cointreau 
 
Koszt menu - 159,00 zł brutto / osoba  
Menu III
Pasztet z wątróbek kaczych
podany z maślanej grzance z galaretką porto
 
Placki ziemniaczane
wędzony łosoś / kawior / kwaśna śmietana   

lub   

Krewetki tygrysie
serwowane na gorącej patelni w sosie z białego wina
z dodatkiem czosnku, papryki i pikantnej czuszki
 
Sorbet cytrynowy z miętą  
Delikatny krem truflowy
pieczony kurczak / płatki Grana Padano
grzanki oliwkowo – truflowe 
 
lub 
 
Flaki wołowe po warszawsku
przyrządzane w tradycyjnym staro –-warszawskim stylu,
podawane z grzankami z serem korycińskim i czarnuszką 
 
Stek z polędwicy wołowej
wykwintna polędwica Limousine / sól himalajska 
sos koniakowo – pieprzowy / warzywa na parze 
 
lub  
 
Sum z grilla
z pieczoną dynią i sosem ze świeżego tymianku
czuszka / szalotka / czosnek / pietruszka / pierogi z borowikami 
 
Beza migdałowa
wypełniona aksamitnym kremem waniliowym, aromatyzowanym nutą kubańskiego rumu, wyrabiana na bazie syropu trzcinowego i prażonych migdałów z sosem truskawkowym  
 
Koszt menu - 179,00 zł brutto / osoba  
Champagne Menu
Moet & Chandon Brut Imperial 
AOC Champagne, France 
0,75 l / 349,-
kiel. / 64,-
Dom Perignon Brut
Dom Pierre, Hautvillers, Champagne, France 0,75l 
0,75 l / 999,-
Cristal Brut A Reims
Elabor Par Luis Roederer, Champagne, France 0,75l 
0,75 l / 1499,-


Zamówienia nie zawarte w ofercie zostaną doliczone do rachunku. Dbając o profesjonalny serwis pozwalamy sobie doliczyć 10% dla obsługi w przypadku rezerwacji powyżej 5 osób. 

Prosimy o potwierdzenie rezerwacji, menu oraz liczby gości na minimum 7 dni przed terminem rezerwacji. Potwierdzeniem rezerwacji jest wpłata zaliczki w wysokości 40% wartości oferty.  W przypadku braku potwierdzenia rezerwacja zostanie anulowana. Jeżeli w dniu imprezy, kolacji, spotkania liczba gości będzie mniejsza niż potwierdzona, restauracja obciąży Państwa rachunek kwotą ustaloną za menu za wszystkie osoby wcześniej potwierdzone.