opinie Czerwony Wieprz
Zakąski zimne
Dla Dygnitarzy i Burżujów

Wyborny pasztet z dziczyzny
pieczony w otoczce z wędzonego boczku, przyprawiany jałowcem i rozmarynem,
podawany z marynatami i leśną żurawiną
29,-
Tatar z łososia "MS Batory"
marynowany w soku z cytryny ze świeżymi ogórkami i winegretem miodowo-musztardowym 
*receptura pochodzi z oryginalnej Karty Dań polskiego transatlantyka „"MS Batory"”,
który pływał po morzach  i oceanach w latach 1936-1969
39,-
Tradycyjny tatar wołowy
z soczystej  deputowanej polędwicy wołowej, serwowany z żółtkiem,
ogórkiem kiszonym, cebulą, kaparami i musztardą, doprawiany czarnym
pieprzem i oliwą z oliwek
39,-
Deska frykasów PRL-u
codziennie pieczone: rostbef, schab, karczek, pasztet z dziczyzny i rolada z
boczku, kiełbasa sucha jałowcowa, podwędzana pasztetowa, sos tatarski,
tarty chrzan, musztarda, marynaty 
69,-

Dla Proletariatu

PRL – owski Smalec Luksusowy
z kiełbasą myśliwską, skwarkami, jabłkiem i cebulą,
podawany z chlebem naszego wypieku i kwaszonym ogórkiem
19,-
Zimne nóżki w galarecie
podawane z marynowanymi kurkami, podgrzybkami i octem kurkowym 
* przyrządzane wg oryginalnej receptury z Baru Mlecznego „Magda”,
który funkcjonował w tym  miejscu w latach 70-tych
29,-
Dorodny eksportowy śledź bałtycki
- w oleju, z siekaną cebulą i pieczonym ziemniakiem
- w śmietanie, z tartym jabłkiem, porem i pieczonym ziemniakiem
29,-
29,-