opinie Czerwony Wieprz
Zakąski gorące
Dla Dygnitarzy i Burżujów

Kołduny Breżniewa
nadziewane polską jagnięciną z czosnkiem i majerankiem, podawane w klarowanym maśle
29,-
Boeuf Strogonow
z najlepszej polskiej polędwicy wołowej, duszonej w pomidorach, cebuli i grzybach,
podawany z chrupiącym chlebem naszego wypieku
39,-
Krewetki Naczelnego Oberżysty
serwowane na gorącej patelni, w sosie z białego wina, z dodatkiem czosnku, papryki
i pikantnej czuszki, podawane z chrupiącym chlebem naszego wypieku
44,-
Piwna Deska Gustawa Husaka
zestaw zakąsek piwnych ( grillowane polędwiczki kurczaka, panierowany ser konecki, krążki cebulowe, chrupiący boczek i pieczone kabanosy), podawane z sosami: czosnkowym i pikantnym - z pomidorów oraz siekanych warzyw
65,-

Dla Proletariatu

Pierogi ręcznie lepione
najlepiej smakują z kubkiem czerwonego barszczu
12,-