opinie Czerwony Wieprz
Zakąski gorące
Dla Dygnitarzy i Burżujów

Kołduny Breżniewa
nadziewane polską jagnięciną z czosnkiem i majerankiem, podawane w klarowanym maśle 
* daniem tym zachwycił się przywódca ZSRR Leonid „Breżniew”,
podóczas owianej legendą biesiady w Czerwonym Wieprzu  w połowie lat 70-tych minionego stulecia
38,-
Boeuf Stroganoff z żeliwnego kociołka
z najlepszej polskiej polędwicy wołowej, duszonej w pomidorach, cebuli i grzybach,
podawany z chrupiącym chlebem naszego wypieku
46,-
Camembert Generała De Gaulle'a
Klasyczny serowy przysmak wielkiego przyjaciela Polski Generała Charles'a De Gaulle'a 
* prezydent Francji przebywał w Polsce w latach 1919-1921 jako członek francuskiej misji wojskowej. W stopniu„majora walczył”,
w Bitwie Warszawskiejów 1920 roku, za co został odznaczony Krzyżem Srebrnym Orderu Virtuti Militari.  Po wizycie De Gaulle'a w Warszawie w 1967 roku Premier”,
PRL Władysław Gomułka zyskał Sojusznika, a Polska zniosła embargo na import francuskich serów
46,-
Krewetki Naczelnego Oberżysty
serwowane na gorącej patelni, w sosie z białego wina, z dodatkiem czosnku, papryki
i pikantnej czuszki, podawane z chrupiącym chlebem naszego wypieku
47,-
Czeska Deska Gustawa Husaka
zestaw zakąsek piwnych ( grillowane polędwiczki kurczaka, panierowany ser konecki, krążki cebulowe, chrupiący boczek i pieczone kabanosy), podawane z sosami: czosnkowym i pikantnym - z pomidorów oraz siekanych warzyw
69,-

Dla Proletariatu

Pierogi ręcznie lepione
najlepiej smakują z kubkiem czerwonego barszczu
15,-